Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Zenei hírlapok képes leírás - Hírlapok.tlap.hu
részletek »

Zenei hírlapok - Hírlapok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirlapok.tlap.hu » Zenei hírlapok
Keresés
Találatok száma - 4 db
Al lAbout Jazz

Al lAbout Jazz

Jazz - All About Jazz | The web's premier resource for jazz. A dzsessz (angolul: jazz) egy zenei stílus, amelyre jellemző a blue note-ok (az európai hangnemek hangközeinek módosításából, a leggyakrabban a terc, ritkábban a szeptim és a kvint nem egészen félhangnyi szűkítéséből született hangok), szinkópák, szving (szving) és párhuzamos ritmusok alkalmazása. Az előadók sokszor válaszolgatnak egymás játékára (kérdés-felelet) vagy improvizálnak az előadások alatt. Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki.

Hangszer és zene

Hangszer és zene

A Hangszer és Zene online felületén egészen új tartalmi fejlesztést hoztunk létre. Eddig is foglalkoztunk hangszerekkel a zene kapcsán. Viszont látva a hiányt és az igényt, létre hoztunk egy, a zenéhez kapcsolható iparművészetekkel, a hangszerekkel, mint művészeti alkotásokkal és a hangszerépítéssel foglalkozó portált. A címe a vizuális zene. A vizuális zene a stílusok jellegzetes közös nevezője. Egy hangszer minden zenei irányzatban fontos és értékes: a hangszerészet világában a stiláris prekoncepciók eltűnnek. A vizuális zene (VZ) tárgykörébe tartozik minden olyan zenével szoros kapcsolatban levő terület, amely mégsem zene. A stilárisan ezer darabra tört világban az azonosságot keressük és úgy véljük, hogy van lehetőség egységes leírás megteremtésére. Amennyiben kimondunk valamit, akkor az létezik (hivatkozva Martin Buberre), ilyen módon, amennyiben hiteles és koherens tartalommal, megkérdőjelezhetelen grammatikával egységes nyelven beszélünk a zenéről, akkor az létezik. Legalább bennünk. További célunk, hogy visszaadjuk a hangszerészet elveszett értékét, másrészint elindítsunk olyan folyamatokat, amelyek segítik a - szintén elveszett - zenei egység tudományos igényű leírását és gyakorlati azonosságok feltárását.

Neon

Neon

Sztárthírek, pletykák, érdekességek a nagyvilágból. Minden nap, mindenkiről, kíméletlenül. Sztár hírek, divat, szerelem, szex, karrier, ezotéria és minden egyéb. színes, tartalmas,, lendületes, fiatalos témák nem csak fiataloknak.

RockinforM Zenei Magazin

RockinforM Zenei Magazin

Rockinform zenei magazin - Akik jelen voltak, nem felejtik soha, akik igazoltan vagy igazolatlanul hiányoztak, most átélhetik a Hooligans együttes június 13-i fergeteges koncertjét, amit a budapesti Petőfi Csarnok színpadán adtak a fiúk, hiszen a koncert november 8-án jelenik meg DVD-n és CD-n.

Tuti menü