Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Hírlapok linkgyűjtemény linkjeinek képes leírásai - keresés a linkek között
részletek »

Hírlapok képes leírás

Képes leírás

Itt vagy: hirlapok.tlap.hu » Képes leírás
Keresés
Találatok száma - 82 db
108 Magazin

108 Magazin

A 108 magazin honlapja. Látogatóink filozófia, művészet, kultúra, tudomány, társadalom és egyéb témákban válogathatnak, folyamatosan bővülő adatbázisunkból. Az alábbi témakörben tudtok tájékozódni a magazinban: Isten, ember, irodalom, közösség, természet, hagyomány, egészség szeretet, lélek, Hamvas Béla, iskola, önismeret, illúzió, tanítvány, boldogság, tanulás, fogyasztás, élet, álom, gyógyítás, vers, halál, harmónia, tudatosság, idő, áldozat, mester, párkapcsolat, tudás, harcművészet, tea, család, tradíció, aranymetszés, aranykor, szubjektum, gyermek, Arisztotelész, tudomány, nevelés, könyv, szamuráj, szimbólum, udvariasság, szellemvilág.

A szív

A szív

A Szív lelkiségi és kulturális folyóirat, a jezsuiták lapja. Megjelenik havonta 40 oldalon (július-augusztus dupla szám). A Szív a magyar jezsuiták lelkiségi és kulturális havi lapja. Minden szám tematikus része az aLapgondolat rovat, amelyben egy-egy adott témát három-négy kisebb tanulmánnyal világítanak meg. A Párbeszéd rovatban a vallások és az eltérő világnézeti áramlatok közötti dialógus előmozdítását szorgalmazzák. A Szív mindegyik száma igyekszik kiemelni a Szentírás lelkiségi és kulturális vonatkozású értékeit. A Jézus Társai rovatban a jezsuita lelkiség jelesebb képviselőiről, intézményekről, jezsuita vonatkozású évfordulókról emlékeznek meg. Minden számnak van családi rovata (Anya, apa, gyerekek), kulturális figyelője (Értékleső), közölnek személyes reflexiókat aktualitásokról (Rezdülések), rövid válogatást az egyházi élet híreiből (Innen-onnan), képmeditációt, imákat, szépirodalmi verseket. A lap közepén található a Szentjánosbogár rovat, amelynek írói főleg a fiatalabb korosztályt kívánják megszólítani, illetve azokat a pedagógusokat, akik keresztény gyerekekkel és kisebb közösségek vezetésével foglalkoznak.

A+Cs Logisztikai szakfolyóirat

A+Cs Logisztikai szakfolyóirat

Anyagmozgatás + Csomagolás - Anyagmozgatás - Csomagolás (A+Cs) Logisztikai szakfolyóirat. A+CSTechnical and conomic review for materials handling, packaging and logistics A+CSTechnische und wirtschaftliche Fachzeitschrift für Fördertechnik, Verpackung und Logistik A+CSSzerkesztőség - Editorial Office - Redaktion Kovács Erzsébet 2120 unakeszi, Újszolo u. 9/B. III.1.

Adóvilág

Adóvilág

Tanfolyamaink a gazdálkodó szervezeteknél és az államigazgatásban dolgozó számviteli szakembereknek szólnak, valamint a vállalkozások vezetésének aktuális problémáival foglalkoznak. Célunk, hogy a résztvevők időben felkészülhessenek a gyakori szabályozó változásokra az adózás, a számvitel, a TB, a munkaügy, a cégjog stb. területén. A Magyar könyvvizsgálói Kamara tagjainak rendezvényeinken való részvétel kreditpontokat jelent. Ennek támogatására megfelelő szakkönyveket is kiadunk, hogy Önök minél könnyebben és szakszerűbben eleget tehessenek kötelezettségeiknek. Az éves számviteli továbbképzésre kötelezett ügyfeleink számára biztosítjuk a PM által akkreditált tanfolyamokat különböző időpontokban a jelentkezések sorrendjében. Korábbi honlapunkat felváltottuk erre az Önök által most meglátogatott korszerűbb változatra. Itt ahol nagyobb teret kapott az elérhető elektronikus eszköztár. Reméljük Önök kedves ügyfeleink és leendő ügyfeleink kényelmesebben, gyorsabban és főleg egyszerűbben hozzájuthatnak az Önöket érdeklő információkhoz és termékekhez a tanfolyami jelentkezéstől a szakfolyóiratig.

Agro Napló

Agro Napló

A havonta 100-120 oldalban megjelenő, igényes, színes szakfolyóirat - az országban egyedüli szaksajtóként - átfogóan taglalja a szántóföldi és kertészeti termelést a fajtahasználattól a növényvédelmen, a tápanyag-gazdálkodáson, a talajművelésen át a gépesítésig, valamint az állattenyésztést a takarmányozáson, a tartástechnológián át az állategészségügyig. Ismerteti a hazai és nemzetközi kutatási eredményekre alapozott legfejlettebb gyakorlati megoldásokat. Figyelemmel kíséri és közreadja az aktualitásokat és a pályázati lehetőségeket. Tudósít a hazai és nemzetközi rangos mezőgazdasági eseményekről (szakmai rendezvény, konferencia, szakkiállítás), ahol kiállítóként, médiatámogatóként aktívan jelen van. Szakcikkíróink a szakma elismert, neves szakemberei, ezt a tényt támasztja alá, hogy az Agro Naplót kari jegyzetként használják az egyetemeken, főiskolákon. Független piackutató céggel elvégeztetett felmérésünk azt bizonyítja, hogy lapunkat a mezőgazdaságban meghatározó szerepet betöltő termelő cégek, magánvállalkozók döntési jogkörrel rendelkező embere kapja kézhez.

Aktív Szemeszter

Aktív Szemeszter

Az egyetem felsőoktatási és kutatási intézmény, amely harmadfokú és negyedfokú oktatást nyújt, ezzel alapszintű egyetemi diploma és tudományos fokozat megszerzését teszi lehetővé. Az egyetem elnevezés a latin universitas szóból származik, ami testületet, társulást jelent, miután a középkor egyetemei gyakran felfogadott tudósok csoportjai voltak.

Al lAbout Jazz

Al lAbout Jazz

Jazz - All About Jazz | The web's premier resource for jazz. A dzsessz (angolul: jazz) egy zenei stílus, amelyre jellemző a blue note-ok (az európai hangnemek hangközeinek módosításából, a leggyakrabban a terc, ritkábban a szeptim és a kvint nem egészen félhangnyi szűkítéséből született hangok), szinkópák, szving (szving) és párhuzamos ritmusok alkalmazása. Az előadók sokszor válaszolgatnak egymás játékára (kérdés-felelet) vagy improvizálnak az előadások alatt. Ez az első olyan művészeti stílus, amely az Amerikai Egyesült Államokban alakult ki.

Arany Tarsoly

Arany Tarsoly

Arany Tarsoly - a hagyományőrzők lapja, 68 oldalas színes hagyományőrző havilap. A lap célja a magyar hagyományok megmutatása, újrafelfedezése, megtanítása, a hagyományőrzésre épülő aktivitás fokozása. Az Arany Tarsoly egy jelkép. A jelképek arra valók, hogy emlékeztessenek, és ösztönözzenek. A tarsoly méltóságjelvény, rangjelzés, ornamentika, címer, emlékeztető, hit, üzenet, ruházati kiegészítő, zseb, gondolkodásmód, életforma. Emlékeztet őseinkre, és ösztönöz az őseink által ránk hagyományozott műveltség továbbvitelére és fejlesztésére. A hagyományok nem jelentenek mást, mint az élet értelmének újrafelfedezését. Az élhető élet feltételeinek megteremtését. Őseink a természettel szoros kapcsolatban éltek. Az időjárást az égre felnézve jósolták meg, a betegségeket gyógyfüvekkel enyhítették, a műszálat nem ismerték, maguk varrták természetes anyagokból a ruháikat, a természetben található növényekből főztek ízletes eledeleket, és a tudásukat apáról-fiúra szájhagyomány útján adták tovább. Szigorú, maguk által teremtett erkölcsi rend szerint éltek, melyet nem tehernek éreztek, hanem életük alapfeltételének. A magyar történelem ékes példája annak, hogy minden megszállást és elnyomást a kultúra és a hagyomány őrzésével, életben tartásával éltek túl őseink. Nemzetünk kincsei pedig kimerítetlenek. Hagyományaink nemzeti vagyonunk is egyben. E vagyon elherdálása nagyfokú felelőtlenség.

Atrium

Atrium

Az Atrium negyedvente megjelenő építészeti magazin, amely elsősorban hazai felsőkategóriás családi házak magas színvonalú bemutatásával foglalkozik, továbbá kiemelt témái a belsőépítészet, illetve a formakultúra. A magazin minőségét illetően versenyképes a niche építészeti és design lapokkal, de jelentősen megelőzi azokat példányszám tekintetében.

Hirdetés
Bank & Tőzsde

Bank & Tőzsde

Mobil Marketing Sebesen: Pénzügyi szolgáltatások MMS-alapokon? A mobil telekommunikáció széles körű elterjedése magával hozta a rövid szöveges üzenetek (SMS) üzleti sikerét is. A mobilszolgáltatók legnagyobb forgalmát a hangalapú adatátviteli szolgáltatások után a rövid szöveges üzenetekből származó bevételek adják. Az SMS üzleti eredményességéhez ma már nemcsak a magánfelhasználók közötti kommunikáció járul hozzá, hanem a folyamatosan bővülő üzleti felhasználói potenciál kialakulása és elterjedése is. Az SMS sikerein felbuzdulva jelent meg a következő generációs MMS-szabvány, amely a rövid szöveges üzenetekben rejlő adottságokat multimédiás üzenetküldési lehetőségekkel bővíti tovább.

Barikád

Barikád

A Barikád egy Magyarországon megjelenő havilap. 36 színes oldalon, 10 000 példányban kerül utcára minden hónap közepén. Első próbaszáma 2009 májusában, míg az első hivatalos szám 2009 júniusában került forgalomba. A lap hivatalosan nem kötődik a Jobbik Magyarországért Mozgalomhoz, de sem ők, sem a párt nem titkolja a szoros viszonyt (a lap és a párt székhelye is ugyanabban az épületben van). Jogilag szintén nincs kapcsolat a barikád.hu hírportál és a havilap között, azonban azt weboldaluknak tekintik, mivel a nevük azonos, a grafikai megjelenésük gyakorlatilag megegyezik és a szerkesztőgárdában is vannak átfedések. Az újságot vezető szerkesztőbizottság távlati célja a lap hetilappá alakítása.

Best Magazin

Best Magazin

A válogatók legnagyobb vesztesei, a Best-ben vallanak magukról. ... További részletek a BEST magazinban. Keresse az újságárusoknál! A Best minden pénteken a sztárvilág legfrissebb híreit nyújtja át olvasóinak. A nemzetközi és hazai sztárok magánélete mellett olvasóink bepillantást nyerhetnek a hétköznapi élet hőseinek, áldozatainak életébe is. A Best cikkei részletesen számolnak be a napi sztárhírek hátteréről, így olvasóink kitűnően informáltak lehetnek bármely társasági témában.

Blikk

Blikk

A Blikk a svájci Ringier kiadó tulajdonában lévő független magyarországi napilap. Először 1994 márciusában jelent meg, majd 2002-ben utolérte, és megelőzte a Népszabadságot mind példányszámban, mind olvasottság terén, és azóta is Magyarország legolvasottabb napilapja (a második helyen az ingyenes Metro áll napi 676 ezres, a harmadik helyen pedig a Népszabadság, napi 420 ezres olvasótáborral). 37 ezer előfizetőjével és a napi vásárlókkal együtt a Blikk 2007 harmadik negyedévében naponta átlagosan 244 ezer példányt adott el, mely napi közel 1 milliós olvasóközönséget fed le. (www.matesz.hu) Szórakoztató jellegű, könnyed hangvételű cikkei alapján a Blikk a bulvársajtó részét képezi, de a lap híreinek szerkesztésekor a szórakoztatás mellett fontos alapszempontnak tekinti az olvasók általános tájékoztatását lényeges, illetve közszolgálati jellegű eseményekről. Így a sztárvilág újdonságaival foglalkozó cikkek és a terjedelmes sport rovat mellett a politika fontos történései is az újság profiljába tartoznak A Blikk nagy hangsúlyt fektet a tipográfiai elemekre. Figyelemfelkeltő, esetenként színes, messziről jól látható szalagcímek jellemzők, ahol a szöveg és a kép elrendezése segít a cikkek értelmezésében. Továbbá, kiemelt szerepet kap a látvány, a grafikai megjelenés és a fotók.

Borászati füzetek

Borászati füzetek

Az Európai Szőlész-Borász Iskolák Szövetsége 2010-ben rendezi X. Kongresszusát. A húsz éve fennálló Szövetség Németország legnagyobb borvidékének központjában az Oppenheim-i Szőlészeti, Borászati Szakképző Iskolának lesz a vendége.

Bors

Bors

A Bors egy Magyarországon kiadott bulvárjellegű napilap. Története:A Bors kezdetének a legelső mai értelemben vett bulvárlap, az 1989 februárjában megjelenő Mai Nap tekinthető. A lapot 2001. február 19-én felvásárolta a Ringier Verlag AG, és egyesítve a Blikkel rövid ideig (2001. február 19. - 2001. április 22.) új bulvárlapot adott ki Mai Blikk néven, ezzel lefedve és kezében tartva az egész magyar bulvárpiacot. A Ringier azonban csak a lap nevét tudta megvásárolni. A Mai Nap újságírói alig három hét alatt új lapot jelentettek meg Színes Mai Lap néven a Híd Rádió Rt. kiadásában. (főszerkesztők: Riskó Géza, L. Kelemen Gábor majd Pallagi Ferenc) A Ringier Kft. és a Híd Rádió Rt. között hosszas védjegyper alakult ki, annak okán, hogy a Színes Mai Lap név túlságosan összecseng a konkurens Mai Nap címmel. (A Ringier újra megjelentette a Mai Napot, amelyet 2002-2004 között bérbe adott egy új sajtócégnek, a Som-Média Rt.-nek.) A Fővárosi Bíróság határozatában névváltásra kötelezte a Színes Mai Lapot. Így 2004. október 27-étől Színes Bulvár Lap címen jelent meg a napilap. Végül 2007. május 29-én ismételt névváltoztatás után jött létre a Bors.

Budapest Business Journal

Budapest Business Journal

A Budapest Business Journal gazdasági hetilap kiadása, a Book of List - Listák Könyve éves kiadvány megjelentetése, a Hungary A.M. Business Newsletter napi hírek terjesztése, Then &Now Könyv Kiadása, Resource Ingatlan Info lap kiadása.budapest Business Journal gazdasági hetilap kiadása, Hungary A.M. Business Newsletter napi hírek terjesztése, Resource Ingatlan Info lap kiadása, Then &Now Könyv Kiadása.

Bulvár világ

Bulvár világ

A válogatók legnagyobb vesztesei, a Best-ben vallanak magukról. ... További részletek a BEST magazinban. Keresse az újságárusoknál! A Best minden pénteken a sztárvilág legfrissebb híreit nyújtja át olvasóinak. A nemzetközi és hazai sztárok magánélete mellett olvasóink bepillantást nyerhetnek a hétköznapi élet hőseinek, áldozatainak életébe is. A Best cikkei részletesen számolnak be a napi sztárhírek hátteréről, így olvasóink kitűnően informáltak lehetnek bármely társasági témában.

Tuti menü