Magyarország nyitólapja
nyitólapomnak
kedvenceimhez
Az oldal ismertetése
Diákújságok, magazinok képes leírás - Hírlapok.tlap.hu
részletek »

Diákújságok, magazinok - Hírlapok.tlap.hu

Képes leírás

Itt vagy: hirlapok.tlap.hu » Diákújságok, magazinok
Keresés
Találatok száma - 24 db
108 Magazin

108 Magazin

A 108 magazin honlapja. Látogatóink filozófia, művészet, kultúra, tudomány, társadalom és egyéb témákban válogathatnak, folyamatosan bővülő adatbázisunkból. Az alábbi témakörben tudtok tájékozódni a magazinban: Isten, ember, irodalom, közösség, természet, hagyomány, egészség szeretet, lélek, Hamvas Béla, iskola, önismeret, illúzió, tanítvány, boldogság, tanulás, fogyasztás, élet, álom, gyógyítás, vers, halál, harmónia, tudatosság, idő, áldozat, mester, párkapcsolat, tudás, harcművészet, tea, család, tradíció, aranymetszés, aranykor, szubjektum, gyermek, Arisztotelész, tudomány, nevelés, könyv, szamuráj, szimbólum, udvariasság, szellemvilág.

Aktív Szemeszter

Aktív Szemeszter

Az egyetem felsőoktatási és kutatási intézmény, amely harmadfokú és negyedfokú oktatást nyújt, ezzel alapszintű egyetemi diploma és tudományos fokozat megszerzését teszi lehetővé. Az egyetem elnevezés a latin universitas szóból származik, ami testületet, társulást jelent, miután a középkor egyetemei gyakran felfogadott tudósok csoportjai voltak.

Debreceni egyetem portál

Debreceni egyetem portál

A Debreceni Egyetem a Kossuth Lajos Tudományegyetem, a Debreceni Orvostudományi Egyetem, a Debreceni Agrártudományi Egyetem és a hajdúböszörményi Wargha István Pedagógiai Főiskola összevonásával jött létre 2000. január 1-jén. A debreceni felsőoktatás a Református Kollégiumban gyökerezik, amelyet 1538-ban alapítottak. Ezzel Magyarország legrégebbi folyamatosan működő felsőoktatási intézménye a Debreceni Egyetem. A királyi egyetem 1912-ben jött létre: az 1912. évi XXXVI. törvénycikkel a magyar törvényhozás létrehozta a Magyar Királyi Tudományegyetemet. A debreceni királyi egyetem volt az ország harmadik egyeteme. 1914-ben az egyetem három karral kezdte meg működését: Jog- és Államtudományi Kar, Bölcsészet-, Nyelv- és Történettudományi és a Református Hittudományi Kar azok, amelyekkel megindult a később az ország legjelentősebbé és legnagyobbá váló egyeteme. Debrecen, a kálvinista Róma a Nagyerdőn hatalmas területet ajándékozott az új felsőfokú intézménynek, amely kezdetben a Református Kollégium falai között fogadta hallgatóit, ami hamar szűkösnek bizonyult, így 1918-ban IV. Károly felavatta az újonnan alapított Orvostudományi Kar központi épületét.

due online

due online

Nekünk van egy csapatunk! Egy csapatunk, melynek létszáma, összetétele változó, de lelkesedése a közösség iránt, és eltökéltsége a minőségi munka iránt állandó. Cégként - DUE Produceri Iroda - már 1993-tól működünk. Munkánk eredményeként legalább 200 ezer diák hallgatja hétről hétre a saját iskolájában a DUE Rádió adásait, ennél is többen olvassák a DUE Tallózót, sőt egyre többen a saját cikküket is megtalálják benne. Minden évben sok ezren vannak velünk az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválon, táborainkban, valamint a Diák-médianapon és konferencián. Egyesületként - Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete - 1989 óta létezünk. A DUE tevékenységének eredményeképp alig van olyan média Magyarországon, ahol ne lenne fiatal újságíró, aki egyesületünkben kezdte. Nyári táborainkban, tanfolyamainkon, hétvégi képzéseinken sok ezer diákújságíró vett már részt. Cégként pedig meg tudjuk teremteni az egyesület működésének a hátterét. Nagyon fontosnak tartjuk azonban, hogy a vállalatok vezetői, akik közül már többekkel évek óta együttműködünk, nem csak azért kötöttek velünk szerződést, mert egyetértettek egyesületünk céljaival, hanem mert elégedettek voltak a DUE Produceri Iroda által nyújtott szolgáltatásokkal.

Graffiti

Graffiti

Graffiti.hu, onlájn ifjusági magazin. Nevünkkel ellentétben nem graffitikkel foglalkozunk, hanem a tizen-, huszonéveseket érintő hírekről, eseményekről és problémákról számolunk be. Pörgünk, írunk és szórakozunk.

Ifinet - ifjúsági magazin

Ifinet - ifjúsági magazin

Az egyetemek általában nem nyújtanak bárki számára felvételt. A felvételi rendszerek pedig igencsak eltérőek az egyes intézményekben. Az angol nyelvterületek országaiban az egyetemekre jelentkező diákok utolsó középiskolai évük alatt egy gyakran igen nehéz felvételi eljárásban vesznek részt. Az egyetemek nonprofit szervezeteket hoztak létre, hogy összevonják az adminisztrációt és szabványosítsák a felvételi vizsgákat. felvételi ügyintézés ugyanakkor más országokban másképpen folyik. Németországban a diákok, akik átmentek a felvételin, szabadon eldönthetik milyen tárgyakat vegyenek fel. Egyes népszerű szakokon, mint az orvosi vagy a közgazdasági a diákoknak még be kell jutniuk a numerus claususba is, azon túl, hogy elérték a felvételi ponthatárt. Valószínűleg Ausztriában található a legliberálisabb egyetemi ügyintézési rendszer, ahol bárki, aki leérettségizett, ingyen felvehet valamilyen alaptantárgyat (akár többet is) egy állami egyetemen. Ez természetesen a népszerű szakokon magas túljelentkezéshez és lemorzsolódáshoz vezet, valamint rengeteg bukott vizsgát eredményez, ami a kevésbé alkalmas diákok kirostálását szolgálja.

Igenhír

Igenhír

A hír újságírói meghatározása szerint olyan ellenőrzött és igaznak bizonyult információ, amely közérdeklődésre tarthat számot, és amely speciális szakmai eljárás, a hírszerkesztés eredményeként jött létre. A hírszerkesztés során a legfontosabb feladat a hírérték meghatározása

Journality- Fiatal újságíróknak

Journality- Fiatal újságíróknak

Újságíró és sajtófotós portál, webmagazain, sok extrával: Képzések és pályázatok gyűjteménye, közösségi oldal, fórum, szakmai segítség, publikálási lehetőség, beváltható pontok.Regisztráció után beküldhető cikkek, képsorozatok, olvasottság után adott pontok alapján beváltható tárgyak a katalógusban.

Juventus online

Juventus online

A suli diákjainak szétszóródása miatt a Diákönkormányzat nem tud túlzottan sikeres munkát végezni, de márciusban mégis legyőztük ezt a nehézséget. árcius 11 - 13 között irodalmi napokat szerveztünk, amely meglepetésre nagyon jól sikerült. 11-én, kedden a Kós Károly központban könyvbemutatót tartottunk, ahol körünkben üdvözölhettük Balázs Attila színművészt is. Március12-én, szerdán reggel Bányai Aranka tanárnőnek köszönhetően a Mária téri református templom Újvárossy Ernő termében köszönthettük az 1848-as forradalom 160. évfordulóját líceumunk ügyes szavalóival. A szavaló versenyt Tácsi Erika, Bányai Aranka, Kiss Katalin magyartanárnők és Gergely Tímea Dök képviselő bírálták. A zsűri elnökeként Aszalos Géza színművész értékelte versmondóink teljesítményét. A szavalások nagyon színvonalasak voltak, gratulálunk minden résztvevőnek! A harmadik napon a választmány tagjai éhes diákokra vadásztak a folyósókon és egy-egy helyes válasz ellenében édességet osztogattak.

Hirdetés
Kakukk

Kakukk

kakukk.ro - Erdély első bulvár oldala A kommunikáció fejlődését az váltotta ki, hogy egymástól távol levő emberek minél hamarabb, minél pontosabban akarnak értesülni a távoli helyszínen történtekről. A hadseregek és a bizotnsági szervezetek ősidőktől fogva különösen igénylik a friss híreket, ezért alakult ki a hírszerzés is. A hírek továbbításának az ókorban és középkorban a hírnökök voltak a legfontosabb eszközei. Jó időben (mindenki más előtt) kapott hírnek (a waterloo-i csatáról) köszönheti a Rothschild család a vagyonát. Ma is sokan megkockáztatják, hogy a büntetőjogi felelősségrevonás fenyegetése ellenére bennfentes információk segítségével vagyonokat keressenek, például a tőzsdén, akár néhány perc alatt. A kommunikáció mai fejlettségi szintje a távollevők tájékoztatásához szükséges időt a minimálisra csökkenti..

Kurrens Történelem

Kurrens Történelem

Decemberi recenziónkkal Andrew Nagorski könyvét ajánlanánk figyelmükbe, melyben részletes és kimerítő képet kaphatnak a II. világháború egyik sorsfordító eseményéről, a moszkvai csatáról. Ezúton szeretnénk megköszönni egész éves látogatásukat, mellyel megtisztelték oldalunkat. Szeretnék Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Sikerekben Gazdag Új Esztendőt kívánni Önöknek és családjuknak.

Lépés Magazin

Lépés Magazin

A Lépés MAGAZIN ingyenes információs lap, mely a Móri Hírmondó utódja. Közel 12 éve áll a hirdetőpartnereink szolgálatára megújult formában. Kéthetente 24000 példányszámban jelenik meg Mór-, Kisbér-, Oroszlány és vonzáskörzetében. 2009 juniusától inditottuk a Lépés Magazin EXTRA-t amely Balatonfüred-Zirc és térségében 24 000 példányszámban jelenik meg. A hatékony eladás alapfeltétele a jó reklám. Ennek érdekében minden cégnek alaposan meg kell gondolnia, milyen médiumokban teszi közzé hirdetését. Ezért filozófiánk: Dolgozunk azon, hogy az Ön hirdetése célba találjon, lendületet adva cégének, fejlődésének és az elégedett vásárlóknak.

Medikusok lapja

Medikusok lapja

A világ első egyetemei mind európaiak voltak, mivel a régebbi ázsiai és afrikai oktatási intézmények még nem adtak akadémiai fokozatot. Ugyanakkor tudvalevő, hogy magas fokú oktatási intézmények már régebben is léteztek Kínában, Egyiptomban és Indiában. Némelyikük még ma is működik.

Mese - Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesülete

Mese - Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesülete

Előjele szerint létezik jó hír és rossz hír. A jó hír az, ha nincs hír, mivel a hír a környezeti változások velejárója. A keresztény hívőknek a jó hír az evangélium. Egyes híreket a közönség (vagy célközönség) közvetlenül felhasznál: például a tőzsdespekulánsoknak hír az árfolyamingadozás. Vannak álhírek és rémhírek, ezek inkább az informális, szóbeli csatornákon át terjednek, szinonímájuk a pletyka. De vannak szándékosan terjesztett hamis hírek is, amelyek a véleményalakítás és/vagy változtatás legolcsóbb formái vagy nem erőszakos eszközei. Kedvelt hírfajták a rendőrségi, bírósági és társasági vagy színes hírek. Nem számít hírnek a várható esemény bekövetkeztéről szóló megerősítés vagy tudósítás. A hír tehát összefügg egy esemény bekövetkezési valószínűségének mértékével.

Nyelvoktató magazin

Nyelvoktató magazin

Mit szólna hozzá, ha külföldi ügyfelei, partnerei azért lépnének vissza egy üzlettől, mert nem értették meg a nekik küldött lefordított levelét, ajánlatát? Mind a német, mind az angol nyelv a magyarhoz hasonlóan sajátos fordulatokkal rendelkezik, a tükörfordítás sok esetben félreértéshez vezethet...

Nyugat

Nyugat

A Nyugat.hu internetes magazin a Nyugat Dunántúl, illetve Vas megye piacvezető, legolvasottabb internetes újságja. 1999-ben alapították. A Nyugat.hu az egyik legrégebbi magyar hírportál. A honlap napi többszöri frissítésű, minden területtel és témával foglakozik. Sok országos jelentőségű ügyet tárt már a nyilvánosság elé, ezért a honlap neve ismert a régión túl is. Írásaikra rendszeresen hivatkozik az országos sajtó. A Nyugat.hu magazinhoz kapcsolódó Nyugat Network tagja a két legnagyobb szombathelyi csapat, a Haladás labdarúgóinak és a Falco kosárlabdásainak honlapja. Valamint a gazdasággal foglakozó MunkaAdó oldal, és a megye kulturális életét, szórakozási lehetőségeit bemutató Programajánló. A Nyugaton található Magyarország egyik legnagyobb képgalériája is. Egy budapesti független médiaértékelő cég mind tartalmában, mind látogatottságában egyedülálló regionális portálként jellemezte a nyugat.hu-t.

Pony club

Pony club

A legnagyobb nemzetközi könyvklub Nektek, lórajongó lányoknak - és természetesen fiúknak. A PonyClubban találkozhatsz mindazokkal, akik imádják a lovakat éppúgy, mint Te! Csupa izgalom, vidámság, klassz lovas cuccok és mindig újabb és újabb meglepetések várnak rád. gyerek, könyvklub, gyermekkönyv, ló, lovak, lovaglás, lovas, lovas klub, lovas képek, lovas játék, gyermekirodalom

Tuti menü